Nyhetsbrevet

Nyhetsbrev om projektets utveckling samt inbjudan till kommande seminarium.
697afdec 6329 42cd b17f 920d29172b20
T-Mobile – 1000 orter i månaden får 5G
Efterfrågan på mobildata ökar i rekordfart i USA. Det uppger USA:s ledande operatör T-Mobile. Nu fortsätter utbyggnaden inomhus. USA satsar på smarta byggnader, städer och samhällen. 5G lyfts fram som den huvudsakliga strukturen.

I april 2020, efter sammanslagningen med Sprint, accelererade T-Mobile byggandet av 5G-nät i de största städerna i USA. Målsättningen med sammanslagningen var att kunna leverera snabbare 5G till människor över hela USA. Montagetakten ligger runt 1000 platser per månad med 2,5 GHz 5G och i slutet av fanns mid-band 5G i tusentals städer över hela USA. T-Mobile fortsätter att bygga ut sina 5G-nät, vilket innebär 2,5 GHz-hastigheter och bättre kapacitet.

T-Mobile erbjuder marknaden 5G-hastigheter som är 100 gånger högre än 4G. Marknadens reaktion är att förbereda för 5G. 

Inställningen i USA är att 5G främjar smarta byggnader, städer och samhällen. Inriktningen är att öka byggnaders energieffektivitet och leverantörerna lanserar nu lösningar med 5G som ger fler operativa möjligheter.

Kontakta gärna Teknikmarknad, till exempel genom att svara på detta email, för mer information om projektet 5G i byggnad, eller om du är intresserad av kommande strategimöten, seminarier eller Användarföreningen. Du anmäler dig till seminarierna på projektets nya seminariehemsida – www.teknikhuset.org.
 
Trevlig sommar!