Nyhetsbrevet

Nyhetsbrev om projektets utveckling samt inbjudan till kommande seminarium.
F92922a0 7787 fb20 9952 e478ebe4e138
Säkra uppkopplingar inomhus
Mobil anslutning är avgörande i nödsituationer. Fasta anslutningar minskar i användning även i USA. Hur det blir med möjligheterna att larma inomhus diskuteras både i Sverige och i USA. T-Mobile bygger en struktur baserad på 5G.

70% av alla 911-samtal börjar inomhus i USA. 911-samtalen motsvarar Sveriges 112-samtal och hanteras av både federala organ och av olika organisationer i delstaterna. Därför behövs en teknisk samordning med 5G som kärna.

Enligt rapporter från ledande mobiloperatörer i USA, utformas lösningar nu i 5G-nätet. Enligt exempelvis den ledande operatören T-Mobile bedöms den allmänna säkerheten bli bättre när både makronätet och inomhusnät byggs ut.

5G-standardens olika egenskaper med en dedikerad frekvens, Network slicing och kryptering bidrar till att möjligheten till samordning förbättras för räddningspersonalen. Ett välbyggt inomhusnät förbättrar möjligheten att ringa 911 genom hela byggnaden. Standarden uppfyller allmänna säkerhetskoder och lokala förordningar i USA.

Att kvaliteten är avgörande för hyresgästerna i USA beskrivs i nästa veckobrev.

Kontakta gärna Teknikmarknad, till exempel genom att svara på detta email, för mer information om projektet 5G i byggnad, eller om du är intresserad av kommande strategimöten, seminarier eller Användarföreningen. Du anmäler dig till seminarierna på projektets nya seminariehemsida – www.teknikhuset.org.
 
Trevlig sommar!