Nyhetsbrevet

Nyhetsbrev om projektets utveckling samt inbjudan till kommande seminarium.
A9c07b29 5407 1e82 5fd4 99594c5dff33

Använd en funktion – för flera syften
Kostnaden för att lägga till en funktion i det egna systemet blir högre än att använda funktionen i ett annat befintligt system via Cloud of Cloud.

Några exempel är GPS, betalfunktioner och historik – som en del av bilens fasta utrustning, alternativt funktioner i en medhavd smartphone.

Mobilens GPS
De flesta premiumbilar levereras idag med GPS – sannolikt till en kostnad för konsumenten som är högre än GPS-funktionen i konsumentens egen smartphone. Det finns nämligen fler smartphones i världen än premiumbilar.

En bättre lösning vore kanske att biltillverkaren och mobilen gjorde de digitala funktionerna tillgängliga för varandra. Exempelvis när elbilen ska laddas vid en laddstation och när laddningen ska betalas. Eller när bilen ska tvättas, servas eller besiktigas.

Det är denna typ av integrationsmöjligheter som nu introduceras till produktägare genom Cloud of Cloud – till fördel för både köpare och säljare. Det skapar stora värden att kunna erbjuda möjligheten till fler funktioner utan att bära egna utvecklings- och produktionskostnader som producent.

Seminarier – sammanfattande rön
Den 3 oktober sammanfattas rönen med inledningen av en serie seminarier under hösten. Med tema kring hur redundans och högre cybersäkerhet blir lagstadgade krav. Säcken knyts ihop med en rad spännande talare och ur ett internationellt perspektiv.

Du anmäler dig till kommande seminarier på hemsidan https://www.teknikhuset.org/anmhar.


 

Vi en önskar en skön sommar och god läsning!